divendres, 10 de febrer de 2012

Greuge en el transport públic

Aqui us deixo la recomanació d'ofici que hem fet relativa al greuge que representa per certs ciutadans i ciutadanes viure en determanats barris de la ciutat, pel que fa al transport públic. 

DECISIÓ D’OFICI

Un dels temes pendents a la nostra ciutat és la reorganització, implementació i coordinació del transport públic. El dret de la ciutadania a gaudir i viure a la ciutat pressuposa, entre d’altres coses, fruir d’un transport públic eficient, àgil, econòmic i ben coordinat.

Fa poc una estudiant universitària m’exposava el greuge comparatiu i les desavantatges que tenia en utilitzar el transport públic, per desplaçar-se del Pont Major al Campus de Montilivi. El fet que obligatòriament ha d’agafar dos autobusos, pertanyents a dues entitats diferents TEISA i TMG, empreses que no tenen acords que facilitin als usuaris la utilització de bitllets o targetes de transport conjunts o coordinats, implica un greu perjudici econòmic, que al nostre entendre no té justificació. Al no existir coordinació en l’emissió de targetes de transport, o simplement de bitllets vàlids per al transport interurbà, prescindint de que la línia pertanyi a una o altra companyia, fins ara ha originat situacions de greuge que caldrà corregir.

Un estudiant de qualsevol altre barri de Girona, per 90 € pot gaudir d’una targeta anual que li permet fer els viatges per anar i tornar de la Universitat   durant tot el curs. En canvi, un estudiant de Pont Major, que vagi en transport públic a Montilivi, degut a que ha d’utilitzar busos de TEISA i TMG ha de fer un dispendi que va de 300 a 600€ anuals.

Al marge de consideracions econòmiques és evident que l’Ajuntament de la nostra ciutat, com a administració implicada i com a garant dels drets de la ciutadania, ha de donar un pas valent i compromès i exigir la fi d’aquesta situació de greuge, posant d’acord les empreses implicades a fi que es pugui obtenir una targeta conjunta que garanteixi la igualtat d’oportunitats i cost econòmic igualitari per a tots els estudiants universitaris dels diversos barris de la ciutat.

Per això, conscient que tots els responsables públics i totes les administracions hem de treballar per l’abolició de situacions injustes o discriminatòries, facilitant el gaudi de drets a la ciutadania, al mateix temps que exigim el compliment de les seves obligacions, hem decidit fer D’OFICI la següent:

RECOMANACIÓ

Que l’Ajuntament faci els tràmits adients per asseure a la mateixa taula a TMG i TEISA, com a concessionàries de les línies d’autobusos del transport públic a Girona, a fi de negociar i coordinar una targeta única, vàlida pel transport urbà, indiferentment de l’empresa a qui pertanyi l’autobús, i també per possibilitar que d’un lloc a un altre de la ciutat els bitllets adquirits tinguin validesa per fer transbordament d’una línia a una altra.

I que amb urgència s’estudiï i es resolgui el tema de la targeta de viatges dels estudiants universitaris, unificant el servei entre TEISA i TMG i donant solució al greuge comparatiu existent.
Girona, 9 de febrer de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada