dijous, 22 de setembre de 2011

Trobada Junta Territorial FòrumSD

El passat dimarts, 20 de setembre, va tenir lloc la reunió de la Junta Territorial de Girona del ForumSD a les dependències municipals de l’Ajuntament de Girona. Ens varem reunir els síndics/ques, defensors/es de les 8 poblacions gironines que disposen d’aquesta institució: Girona, Figueres, Salt, Palamós, L’Escala, Sant Jordi Desvalls, Ripoll i Sant Feliu de Guíxols i la presidenta del FòrumSD la senyora Glòria Valeri. En el transcurs de la reunió es van tractar temes de diversa índole essent els més importants:

-         Les activitats del FòrumSD i la feina endegada en el transcurs de l’any.
-         La nova redacció dels Estatuts del ForumSD del qual en sóc coordinador jo mateix.
-         La fixació dels criteris per unificar les publicacions i memòries de tots els síndics/ques i defensors/es municipals d’arreu de Catalunya.
-         Pla de treball i activitats per la resta d’any.

Un altre tema important del qual es va poder discutir i del qual en vull parlar més àmpliament és el del paper que els síndics/ques, defensors/es han de tenir respecte a la nova llei municipal. A la reunió ens van comprometre a fer un informe on es reculli la implementació de la institució i on es clarifiquin les funcions i competències de les sindicatures municipals.


Durant la reunió l’alcalde de Girona, el senyor Carles Puigdemont, ens va venir a saludar i va compartir uns moments de la reunió amb nosaltres i ens va animar a seguir fent la nostra feina, que considera molt beneficiosa, tant per a la ciutadania com per a l’Ajuntament.

Ja per la tarda ens vam desplaçar a la Diputació de Girona per parlar amb el president de la Diputació, el senyor Jaume Torramadé, i presentar-nos formalment ja que no havíem tingut ocasió de fer-ho des de que va prendre possessió el passat 15 de juliol. En el transcurs de la trobada vam poder compartir amb el president el pla de treball del FòrumSD i l’acord que aquest té amb la Diputació de Barcelona que contribueix i col·labora en algunes activitats del FòrumSD. Es va plantejar la possibilitat de col·laboració de la Diputació de Girona a les activitats futures del Fòrum.

El president de la Diputació va valorar molt positivament la labor que realitzen els síndics/ques i defensors/es.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada